Круглий стіл з керівництвом польської Академії образотворчих мистецтв

9 березня в онлайн форматі відбувся круглий стіл представників українських закладів вищої освіти, які здійснюють підготовку здобувачів мистецьких спеціальностей, з керівництвом Академії образотворчих мистецтв імені Яна Матейки в Кракові.

З польської сторони участь у дискусії взяв ректор Академії образотворчих мистецтв Анджей Беднарчик та проректор зі студентських та виховних питань цього закладу Роберт Сова.

Учасниками зустрічі від України стали керівники та представники професорсько-викладацького складу закладів освіти, зокрема, Ольга Копієвська – ректор Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, Валентина Якубів – перший проректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Юлія Майстренко – проректор з наукової та творчої роботи Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури, Олександр Федорук – академік, професор Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, Іванна Павельчук – завідувач кафедри дизайну інтер’єру НАУ, Петро Кузенко – завідувач кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації ПНУ.

Дипломатичний корпус та громадські організації представляли Віце-консул України в Кракові – пані Ірина Яремчук, голова Союзу українців у Кракові Андрій Олійник.

Під час зустрічі обговорили актуальні проблеми роботи закладів мистецької освіти в умовах війни та окреслили шляхи україно-польської співпраці з метою підвищення якості професійної підготовки фахівців в галузі мистецтва.