У рамках програми “Erasmus +” професорка ПНУ Іванна Девдюк відвідала Університет імені Палацького

У рамках програми “Erasmus +” професорка Іванна Девдюк відвідала Університет імені Палацького (м. Оломоуц, Чеська Республіка), де прочитала цикл лекцій, присвячених літературним зв’язкам українського та західноєвропейського красного письменства періоду міжвоєння.  Студенти-україністи виявили зацікавленість компаравістичними студіями, були відкриті  до діалогу та дискусій.

Участь у програмі дозволила детальніше познайомитися з життям університету, який вразив високим рівнем організації навчального процесу, новітнім оснащенням, відмінно влаштованим побутом. Це заклад, у якому створені всі умови для навчання. Зручні аудиторії, просторі й світлі коридори, акуратні дворики з лавочками й екзотичними деревами, велика бібліотека із затишними читальними залами – все це надихає на пізнання і творчі пошуки.

Цікаво й продуктивно пройшли зустрічі з викладачами кафедри славістики (секції україністики) проф. Аллою Архангельською, докторами наук Раданою Мерзовою та Уляною Холодовою, які розповіли про систему  освіти та методи оцінювання в університеті, поділилися власним досвідом проведення лекцій, семінарських занять, іспитів.

На запрошення пані Уляни Холодової, Іванна Девдюк відвідала заняття з драматичного мистецтва, на якому студенти відпрацьовували навички акторської майстерності, ставлячи сцени з повісті «Кайдашева сім’я» Івана Нечуя-Левицького. Серед учасників дійства –  студенти-богемісти Прикарпатського національного університету імені Василя Сефаника: Катерина Русковолошин і Ірина Бублінська, які зараз навчаються в Оломоуці за програмою “Erasmus +”.