Кількість переможців стипендійної програми Фундації Лозинських збільшилась

Сьогодні, 27 грудня, у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулося урочисте вручення сертифікатів переможцям стипендійної програми від Фундації Лозинських (США).

«Радий вітати учасників сьогоднішньої церемонії на врученні сертифікатів від Фундації Лозинських. Це одна із стипендій, яка надається Прикарпатському університету від закордонних фондів і сьогодні ми, напевне, єдині в Україні, хто має більше 10 стипендій для найкращих студентів. Наші студенти справді активні, креативні та можуть реалізовувати успішні проєкти», – зазначив у вітальному слові ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда.

Стипендії від Фундації Лозинських надаються студентам ПНУ відповідно до угоди з Фундацією Лозинських ще з 2018 р. Цьогоріч співпраця Університету з Фундацією продовжена на три наступні роки.

Традиційно щороку стипендії надаються 10 кращим студентам, які потребують фінансової допомоги, у розмірі 1000 дол. США та 1 випускнику-магістру за кращу магістерську роботу у розмірі 1000 дол. США у гривневому еквіваленті. З огляду на безпрецедентну повномасштабну агресію російської федерації проти України та бажання керівника Фундації Лозинських пана Богдана Чабана надати ще більшу підтримку українському суспільству, яке переживає надскладні часи, цього року кількість переможців стипендійної програми Фундації Лозинських збільшена до 12 студентів-бакалаврів.

Загалом поточного навчального року в конкурсі взяло участь 35 студентів 2 курсу ОР бакалавр та 13 випускників-магістрів, претендентів на винагороду за кращу магістерську роботу.

Стипендіати, які зараз перебувають в лавах ЗСУ підключилися онлайн та мали змогу побачити свої заслужені сертифікати.

Переможцями стипендійної програми Фундації Лозинських 2022/2023 навчального року є автор кращої магістерської роботи, випускник факультету туризму, який сьогодні перебуває в лавах ЗСУ Роман Підлетейчук; бакалаври: студентка інституту довузівської підготовки та післядипломної освіти, яка сьогодні перебуває в лавах ЗСУ Оксана Рубаняк, студент фізико-технічного факультету Віктор Долішній, студентка фізико-технічного факультету Вероніка Халак, студент факультету психології Віталій Соколов, студент фізико-технічного факультету Іван Бойчук, студентка факультету математики та інформатики Анастасія Рожелюк, студентка факультету іноземних мов Марія Волощук, студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Анастасія Бариляк, студентка факультету іноземних мов Марія Палій, студентка факультет психології Іванна Дарій, студентка юридичного інституту Діана Семців, студентка факультет історії, політології, та міжнародних відносин Наталія Якубів.

  • Стипендія Лозинських