Шкільне підприємство “ЕТНО-КОД” – ще один успішний проєкт АГЕНТІВ ЗМІН

Результати проєкту зі створення соціального шкільного підприємства «Етно-код» на базі Отинійського ліцею презентували цими днями. Над створенням проєкту працювали фахівці Проєктно-освітнього центру “АГЕНТИ ЗМІН” Прикарпатського університету, тренери-консультанти Тетяна Мигович та Тетяна Солоджук разом з командою Отинійського ліцею. Безпосередніми виконавцями проєкту виступили вчителі загальноосвітнього навчального закладу Валентина Барчук, Ольга Процак та учні 8-11 класів. 

“Ми вирішили взяти участь у конкурсі проєктів з організації шкільного підприємництва від Фонду Східної Європи. І завдяки фахівцям АГЕНТІВ ЗМІН Прикарпатського університету ми перемогли в проєкті і заснували в ліцеї соціальне шкільне підприємство “Етно-код”. Тетяна Мигович та Тетяна Солоджук супроводжували наш проєкт від його написання до реалізації, за що їм щиро вдячні. Приємно, що маємо такого надійного партнера – Прикарпатський університет”, –  зазначила директорка ліцею Наталія Гринів.  

Під час презентації ліцеїсти представили текстильні вироби різного типу – маски, сумки, косметички. Вони були виготовлені й оздоблені із використанням матеріалів та обладнання, закуплених в межах проєкту.

Під час проведення заходу дирекція Отинійського ліцею відзначила Подяками основних розробників та учасників проєкту. Зі свого боку партнери та виконавці проєкту, фахівчині АГЕНТІВ ЗМІН вручили команді Отинійському ліцею грамоту від Прикарпатського університету за активну співпрацю та участь у розвитку громади.

Учасники заходу під час презентації висловили слова підтримки подальшого розвитку соціального шкільного підприємства, який сприятиме як удосконаленню підприємницьких здібностей його учасників, так і поширенню української культури.

Як зазначила директорка Отинійського ліцею Наталія Гринів “Етно-код” і надалі буде працювати і продовжувати свою підприємницьку діяльність, що в свою чергу дасть можливість школярам використовувати набуті, в межах реалізації проєкту,  знання та практичні навички.

«Нам було приємно працювати з вами. Ви всі креативні та натхненні і саме це забезпечило наш успіх», – зазначила фахівчиня АГЕНТІВ ЗМІН Тетяна Мигович .

“Добре партнерство з вашим освітнім закладом принесло високий результат. Сподіваємося, що у вас з’являться нові ідеї і нові проєкти, які ми зможемо реалізовувати і надалі», – сказала фахівчиня АГЕНТІВ ЗМІН Тетяна Солоджук.

*«Проєкт «Створення соціального шкільного підприємства «Етно-код» на базі Отинійського ліцею» реалізується у межах проєкту «Заснування соціальних шкільних підприємств у сільській місцевості та малих містах України для заохочення молоді до соціального підприємництва у Івано-Франківській, Житомирській і Донецькій областях» https://www.facebook.com/SSEinUkraine, що виконується @Фонд Східна Європа https://www.facebook.com/eef.org.ua/ та @Kinderhilfswerk ChildFund Deutschland https://www.facebook.com/ChildFundDeutschland за фінансової підтримки @German Federal Ministry for Economic Cooperation and Development (BMZ) : https://www.facebook.com/BMZ.Bund.EN»