Вічна пам’ять

20 березня на 59-му році життя відійшла у вічність відома українська вчена в галузі ботаніки, викладачка Прикарпатського національного університету, доцентка кафедри біології та екології факультету природничих наук, кандидатка біологічних наук 

          ШУМСЬКА  НАДІЯ ВАСИЛІВНА

Більше двох десятків років Надія Шумська пропрацювала в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. На катедрі біології та екології – від самих витоків, а у період з 2016 по 2017 – очолювала її. Вчена заснувала ботанічний напрям досліджень, залишивши по собі цілу плеяду учнів, а її дітищем став науковий гербарій. У її доробку близько сотні наукових праць присвячених флорі і рослинності водойм, лісів та лучних степів. Надія Василівна була активною природоохоронницею, створивши низку заказників та пам’яток природи у Івано-Франківській області. Близько десятиліття вона пропрацювала науковим співробітником Галицького НПП, заклавши основи ботанічних досліджень на його теренах.

 

Ректорат, профспілковий комітет та колективи Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Факультету природничих наук глибоко сумують з приводу смерті колеги та висловлюють співчуття рідним і близьким покійної. 

Панахида – 21 березня, о 17:00 год. у церкві Св. Петра і Павла, за адресою Набережна ім. В. Стефаника.