Молоді науковці університету представили спільне дослідження на міжнародній конференції

У другій конференції з українознавства 2nd Taras Shevchenko Ukrainian Studies Conference, яку 19-21 березня 2021 року проводив у форматі онлайн університет Індіани (США) взяли участь доцентка кафедри англійської філології факультету іноземних мов Наталія Гошилик та магістрант кафедри Назар Гайнюк. Вони представили результати спільного дослідження теми Голодомору та виступили з доповіддю “Representation of Holodomor in Contemporary English Media: A Corpus-Based Approach” (Представлення голодомору у сучасних англомовних медіа: корпусний підхід).

Магістерське дослідження, яке лягло в основу доповіді, є прикладом міждисциплінарного підходу, який впроваджується в Прикарпатському університеті. Адже студенти університету мають можливість поєднувати  освітні програми різних напрямків. Зокрема, Назар Гайнюк отримав ступінь бакалавра з історії, а магістратуру продовжив за напрямком – філологія.

Найбільше зацікавлення присутніх у виступі науковців Прикарпатського університету викликав аналіз словникового представлення терміну голодомор в англомовних словниках, адже лише кілька словників дають дефініцію голодомору, та корпусні згадки в різних країнах світу: найчастіше про голодомор говорять у канадських медіа.

Учасники наукового форуму, окрім іншого, позитивно відгукувались про практику долучення молодих науковців, магістрантів до участі у конференціях міжнародного рівня.

Конференція стала майданчиком для плідних дискусій представників академічного середовища української діаспори та українських науковців, які зосередилися на темах пам’яті та пошанування голодомору, Чорнобильської трагедії в Україні та світі, проаналізували минуле та сучасний стан України. Представники діаспори наголошували на бажанні поглиблювати наукові контакти з українцями, адже онлайн можливості дають змогу це робити. Загалом у 10-ти панельних дискусіях взяли участь більше 50 науковців, з них лише 20 з України, решту з США, Японії, Угорщини, Канади.