Студентка Лілія Катанова стала переможницею всеукраїнського конкурсу наукових робіт

8 квітня на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника у форматі онлайн-відеоконференції відбувся другий етап ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Фізика та астрономія».

У ньому взяло участь 35 студентів з різних закладів вищої освіти України, з яких 9 увійшли до другого етапу конкурсу. Серед учасників фіналу і студентка IV курсу спеціальності “Фізика та астрономія” фізико-технічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Лілія Катанова.

За результатами рішення конкурсної комісії та попереднього рецензування робіт наша студентка стала переможницею і нагороджена Диплом І ступеня. Вона представила наукову роботу “Високоефективна гетероструктура ZnO/CdS/CdTe/CuO для фотоелектричних перетворювачів 2-ої генерації”. Науковий керівник – кандидат фізико-математичних наук, професор кафедри фізики і хімії твердого тіла фізико-технічного факультету Любомир Никируй.

Студентка Лілія Катанова у своєму дослідженні представила комплексну роботу, яка базується на серії експериментів, пов’язаних із отриманням нових мікро- та нано- об’єктів, на дослідженні їх властивостей, і на застосуванні сучасних комп’ютерних методів моделювання з метою створення матеріалів із наперед заданими властивостями для фотоелектричних систем нового покоління.