На базі університету пройшов всеукраїнський конкурс

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України №1457 від 24.11.2020 р. визначено базовим закладом вищої освіти для проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальності «Фізика та астрономія».

8 квітня у форматі онлайн відбувся другий етап конкурсу – підсумкова науково-практична конференція. Свої наукові роботи презентували 9 студентів з різних закладів вищої освіти України, які за результатами рецензування робіт пройшли в другий тур конкурсу. Загалом на конкурс було представлено 35 студентських наукових робіт. Оцінювала роботи галузева конкурсна комісія, яку очолила проректорка з наукової роботи Прикарпатського університету, професорка Валентина Якубів. До складу комісії також увійшли 32 представники з вітчизняних закладів вищої освіти та науково-дослідних установ НАН України. Організаторами роботи конференції виступили декан фізико-технічного факультету Прикарпатського університету, професор Іван Гасюк, заступник декана з наукової роботи, професор Іван Яремій. 

За результатами конкурсу 2 студенти нагороджені дипломами І ступеня, 3 студенти нагороджені дипломами ІІ ступеня і 4 студенти нагороджені дипломами ІІІ ступеня.

Варто зазначити, що ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальності “Фізика та астрономія” проводився у два етапи: перший етап – рецензування робіт; другий етап – проведення підсумкової науково-практичної конференції.