Професорка Надія Кобецька пройшла наукове стажування в Жешувському університеті (Республіка Польща)

З 1 квітня по 30 травня докторка юридичних наук, професорка кафедри трудового, екологічного та аграрного права Навчально-наукового Юридичного інституту Прикарпатського національного університету Надія Кобецька проходила наукове стажування в Інституті правових наук Жешувського університету (Республіка Польща). Стажування відбувалося за результатами отриманого в рамках конкурсного відбору Студій Східної Європи Варшавського університету диплому фіналіста програми «Nagrodа im. Iwana Wyhowskiego». Диплом передбачав проходження чотиримісячного стажування у двох польських університетах – Ягеллонському та Жешувському. 

У зв’язку із запровадженням карантинних обмежень стажування відбувалося в змішаному дистанційно-очному форматі. Науковим консультантом від Жешувського університету був доцент Войцех Косьор. У рамках програми наукового стажування професорка Надія Кобецька відвідувала лекції та заняття доцента Войцеха Косьора. Також науковиця провела лекцію для студентів спеціальності “Право” на тему «Правовий режим забезпечення добробуту домашніх тварин в Україні».

Найбільший обсяг часу відповідно до плану стажування був відведений на проведення науково-дослідної роботи. Її результатом стали підготовлені професоркою Надією Кобецькою наукові публікації порівняльно-правового характеру: наукові статті «Планування охорони довкілля в Україні та Польщі: порівняльно-правовий аналіз», «Правовий режим доступу до екологічної інформації в Україні та Польщі: спільні та відмінні характеристики»; тези наукових доповідей «Правове забезпечення політики охорони довкілля в Польщі: досвід для України», «Підходи до визначення суб’єктів, зобов’язаних забезпечити доступ до екологічної інформації, в правовій системі Польщі».

Під час наукового стажування професорка Надія Кобецька обговорила з керівництвом Інституту правових наук проведення на базі Жешувського університету спільної міжуніверситетської наукової конференції з актуальних проблем приватного і публічного права Польщі та України, яка відбудеться в квітні наступного року.