Студенти-екологи пройшли навчальну практику в Румунії

Студенти-екологи факультету природничих наук нашого університету вчора повернулися з Румунії де проходили навчальну практику. В рамках проєкту співробітництва Словаччини, Угорщини, Румунії та України – «Carpathian Forest School», за сприяння Туристичної асоціації Івано-Франківщини студенти спеціальності “Екологія” разом зі своїми академічними наставниками доцентами кафедри біології та екології факультету природничих наук Віктором Шпариком і Надією Різничук відвідали «Гірський Природний Парк Марамуреш».

Впродовж проходження практики студенти отримали навички життя в кемпінгу, пройшли майстер клас із надання першої медичної допомоги в горах, ознайомились із структурою парку, обмінялись досвідом із своїми румунськими колегами та чудово провели літній час в карпатському лісі.

Спеціально для наших студентів румунські колеги провели низку екскурсій цікавими місцями,зокрема,  на терасове болото над містом Вішеу Де Сус, а також високогірне лісництво Мармароського масиву.

Майбутні екологи здійснили денну прогулянку у високогірні букові праліси, де працівники національного парку в природних умовах показали важливість цих унікальних пам’яток природи для збереження, повноцінного функціонування лісових екосистем та біорізноманіття.

У рамках програми практики відбулися тренінги під відкритим небом у форматі «Лісової школи». Основною проблемою обговорення було питання низького рівня обізнаності важливості збереження природних лісів та біорізноманіття. Викладачі кафедри біології та екології провели семінар еколого-освітнього напрямку, під час якого студенти провели дискусію і вибрали найбільш ефективний стиль комунікації та інформаційні джерела для ведення еколого-просвітницької діяльності. Також, відбулися змагання команд із організації екологічних польових шкіл серед румунських та українських студентів. Проєкт студентів кафедри біології та екології «Екологічна лісова олімпіада» зацікавив учасників семінару і був високо оцінений румунськими колегами та працівниками національного парку.