Науковий вікенд для школярів з Донеччини

Науковий вікенд на базі університету провела днями група вчителів та учнів з Донецької області. Гості, в рамках програми доброчинної зимової сесії в Міжнародній зеленій школі, завітали до Прикарпатського національного університету. Заняття в навчальних аудиторіях та лабораторіях, майстер-класи та екскурсії провели для них фахівці Навчально-наукової лабораторії університету  «Гірська школа Українських Карпат»(завідувач лабораторії – Інна Червінська), Університету обдарованої дитини (керівник- Галина Білавич), викладачі та студенти.

Донецькі школярі вчилися, зокрема,в лабораторії «GameLab PNU» розробляти комп’ютерні ігри за допомогою сучасної  техніки. Доценти кафедри інформатики Віталій Горелов та Віктор Рувінський – учасники європейського проекту Еразмус + КА2 «GameHub», який реалізується в університеті – розповіли дітям про різні цікавинки ігрової індустрії. Особливу зацікавленість у школярів викликав показ звукового та музичного супроводу комп’ютерних ігор.

Учасники групи під час наукового вікенду побували в лабораторіях кафедри біохімії та біотехнології. Вони ознайомилися з прикладними аспектами наукових досліджень, роботою наших науковців-біохіміків над дослідами. Школярі за бажання мали змогу взяти участь в експериментах з біохімії. Гості з Донеччини також побували з екскурсією і на інших кафедрах факультету природничих наук.

Керівник Міжнародної зеленої школи Ірина Жданова висловила вдячність керівництву університету та всім, хто організував і провів для вихованців школи цікавий і змістовний науковий вікенд.