Чим сьогодні може допомогти Прикарпатський університет ОТГ регіону?

Ректор університету Ігор Цепенда взяв участь в онлайн-нараді голів РДА та об’єднаних територіальних громад Прикарпаття, яка відбулася 10 грудня. ЇЇ організатором виступила Івано-Франківська обласна державна адміністрація. Головна тема віртуальної зустрічі – “Забезпечення надання соціальних послуг у територіальних громадах в умовах децентралізації”.

Учасники онлайн-заходу обговорили низку важливих питань щодо розвитку ОТГ Івано-Франківщини. Зокрема, йшлося про надання соціальних послуг в територіальних громадах в умовах централізації, соціальний супровід незахищених верств населення, розвиток освіти.

В контексті останнього виступив ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда. Він висловив своє бачення шляхів поглиблення існуючої співпраці Прикарпатського з об’єднаними територіальними громадами краю.

Чим сьогодні може допомогти Прикарпатський університет ОТГ регіону? Відповідаючи на це запитання ректор наголосив, що успішне функціонування управління об’єднаною територіальною громадою залежить від кадрового потенціалу.

«Університет готовий опрацювати разом з ОТГ короткотермінові і довгострокові програми підготовки фахівців. Ми готові вислухати і проаналізувати ті проблеми, які виникли, та готувати тренінги і довготермінові навчальні програми під потреби громад.  В університеті є успішні освітні програми з соціальної педагогіки, соціальної роботи, з фізичної реабілітації. Тобто навіть по цих напрямках вже можна сформувати достатньо добре бачення розуміння тих чи інших питань управління громадою », – зазначив ректор.

Ігор Євгенович також зауважив, що задля успішного і динамічного розвитку громади потрібно до усіх питань підходити комплексно і широко. 

На завершення свого виступу ректор Ігор Цепенда закликав голів РДА та ОТГ області до співпраці з Прикарпатським, реалізації спільних проєктів задля розвитку громад, нашого регіону та країни.