На Педагогічному факультеті відзначили Міжнародний день дитячої книги

Традицію відзначення Міжнародного дня дитячої книги на Педагогічному факультеті започаткували у 2008 році доцентки Тетяна Качак і Лариса Круль. Обов’язковими елементами заходу є зустрічі з письменниками, презентація цікавих книг та плакатів, читацькі конкурси й вікторини.

Цьогоріч захід відбувся у форматі онлайн. Його учасниками стали близько сотні учнів ліцеїв та гімназій Івано-Франківська. Організували та провели віртуальну зустріч професорка кафедри фахових методик і технологій початкової освіти Педагогічного факультету Тетяна Качак та магістрантка спеціальності «Початкова освіта» Ірина Стрельченко.

До юних читачів звернулася письменниця Олена Рижко. Вона зазначила, що дуже важливо багато читати, адже книга сприяє розвитку інтелекту та розширює кругозір. Також письменниця порадила не обмежуватися лише якимось одними книжками, а урізноманітнювати читання.  Під час онлайн-заходу  студенти 3 курсу спеціальності «Початкова освіта» Віра Скриник та Олена Тернівська продемонстрували інтерактивні рекомендаційні плакати.

Інтерактивні ігри «Цікаві факти про книги та читання», «Відгадай, з якого твору цитата» пройшли у формі змагання. Учні розгадували ребуси, пригадували твори й авторів демонстрованих книг, додавали коментарі в чаті. Найактивніших і найспритніших читачів відзначили книгами сучасних українських письменників. 

Старшокласники під час віртуальної зустрічі розповіли про свої улюблені книги, дотримуючись умов конкурсу – зацікавити прочитаним, висловлюючи свої враження дуже лаконічно й захопливо. Також у чаті учні висловлювали свої міркування про презентовані книжки і ділилися власними читацькими уподобаннями, враженнями.  

Усі юні читачі пройшли тест для книгоманів, який дозволив краще пізнати читацькі інтереси кожного з учасників заходу.  Постійна інтерактивна взаємодія книголюбів, цікаві розповіді про книги, емоційні рекомендації і поради юних учасників перетворили  онлайн-захід на цікаве й колоритне дійство. 

«Захоплена ерудованістю, креативністю, начитаністю сучасної молоді. Вдячна усім, хто брав участь в заході. Направду, таке відзначення Міжнародного дня дитячої книги засвідчує, що такі заходи є надзвичайно цікавими й креативними, а співпраця  із закладами середньої освіти – актуальна і потрібна нам усім», – зазначила Тетяна Качак.

У рамках програми віртуальної зустрічі викладачі кафедри фахових методик і технологій початкової освіти Педагогічного факультету розповіли про спеціальності, за якими готують фахівців, умови вступу та перспективи навчання.