Альма-матер відвідав випускник, всесвітньо відомий економіст Роман Шеремета

11 червня в університет черговий раз завітав наш випускник 2004 року Роман Шеремета, всесвітньо відомий економіст, професор Школи менеджменту ім. Везерхеда при Університеті Кейс Вестерн Резерв (США), лідер рейтингу «Кращий економіст України в світі» за версією видання Forbes-2015, лідер в номінації «Кращий молодий економіст світу» згідно рейтингу IDEAS-2018.

У стінах рідної Альма-матер Роман Шеремета прочитав відкриту лекцію «Використання експериментів в економіці: сучасні тенденції». На зустріч з всесвітньо відомим економістом прийшли,зокрема, викладачі, студенти та працівники університету. 

Роман Шеремета під час лекції репрезентував сучасні методи та дослідні практики в галузях поведінкової та експериментальної економіки. Всесвітньо відомий економіст під час виступу також приділив значну увагу висвітленню сутності сучасної нейроекономіки та перспективам її подальшого розвитку. 

“Перш за все метою моїх лекцій є просвітницька робота. Я намагаюсь працювати з викладачами, професорами, для того, щоб показати, яка система освіти краща, яка система не працює, які реформи потрібно робити. По-друге, я би,звичайно, хотів і намагаюсь це робити, як експериментальний поведінковий економіст, вчити викладачів нових дослідницьких методів, створювати нові дослідницькі центри. І по-третє , це наведення особистих контактів з людьми,  тому що розумію, що ми можемо змінити систему не зверху донизу, а знизу догори”, – розповів про мету зустрічі Роман Шеремета.

У рамках програми візиту відбулася зустріч ректора університету, професора Ігоря Цепенди з випускником нашого університету, всесвітньо відомим економістом Роман Шереметою. На ній також були присутні проректор з наукової роботи, професор Андрій Загороднюк. проректори з науково-педагогічної роботи, професор Галина Михайлишин та доцент Сергій Шарин, начальник науково-дослідної частини Ірина Галущак.

У ході розмови йшлося про перспективи співпраці, участь університету у грантових проектах. Також обговорювалися плани щодо проведення спільних наукових досліджень та шляхи  подальшого розвитку економічної науки в університеті.