Для Міжнародного центру зустрічей (МЦЗ) завдяки підтримці польських партнерів закуплено сучасну комп’ютерну техніку

Інститут Східноєвропейських Досліджень (Республіка Польща, Варшава) спільно з Прикарпатським національним університетом реалізують грантовий проєкт під назвою «Підтримка Міжнародного центру зустрічей молоді». Проєкт фінансується програмою польського співробітництва з розвитку «Польська допомога» Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Загальна сума проєкту складає 380 905,00 PLN. Його метою є розвиток підприємництва (зокрема такого, який в своїй діяльності використовує інноваційні рішення, інструменти та технології) серед української молоді.

У рамках гранту закуплено комп”ютерну техніку для IT HUBу, який буде створений в Міжнародному центрі зустрічей студентської молоді України та Польщі у Микуличині. Тут функціонуватимуть комп’ютерні лабораторії, обладнані найсучаснішою технікою та навчальні простори, які будуть слугувати місцем для співпраці талановитої молоді. Комп’ютерні симуляції, генерування та втілення ідей та інновацій, STEM програми, змагання у віртуальному просторі – це основні, проте не єдині, функції, які будуть реалізовані. Варто також зазначити, що дизайн ІТ HUBу буде гнучким та конфігурованим, це дасть змогу створювати простір для спільної роботи в невеличких групах і брейнштормінгу, а також відокремлені робочі зони.

Також у межах проєкту низка польських експертів підготували статті про розвиток інноваційного підприємництва в Україні, з якими можна ознайомитись на Польсько-українській платформі обміну думками. Під час VI Європейського конгресу місцевого самоврядування, який проходив 6-7 грудня минулого року у Міколайках (Республіка Польща) відбулася панельна дискусія, присвячена впливу транскордонної співпраці на розвиток підприємництва.

Зауважимо, що Інститут Східноєвропейських Досліджень (Республіка Польща, Варшава) є багаторічним партнером Прикарпатського університету. З 2018 року наші кращі студенти отримують стипендії Фонду Інституту Східноєвропейських Досліджень . Загалом таких стипендіатів вже більше півсотні.

  • Комп'ютерна техніка для МЦЗ