Викладачі університету пройшли міжнародне стажування за програмою Erasmus+

Викладачки нашого університету – кандидатка політичних наук, доцентка кафедри журналістики факультету філології Наталія Марчук та кандидатка політичних наук, старша викладачка кафедри міжнародних відносин факультету історії, політології і міжнародних відносин Наталія Голуб’як – реалізовували академічну мобільність за програмою ЄС Erasmus+ на базі Опольського університету (Республіка Польща).
 
Зазначимо, що в Опольському університеті нещодавно пройшов ІІІ Центральноєвропейський міжнародний тиждень, участь в якому взяли представники навчальних закладів Польщі, Ізраїлю, Грузії, В‘єтнаму, Ірану, Чорногорії, Латвії, Туреччини та України.
 
ІІІ Центральноєвропейський міжнародний тиждень був присвячений розвитку академічних інституцій. Учасники програми пройшли тренінги із педагогічної майстерності, комунікацій, підприємництва у навчальних закладах та особливостей роботи в мультикультурному середовища. У межах програми заходу наші викладачки Наталія Марчук та Наталія Голуб‘як провели презентацію освітніх можливостей Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. У ході зустрічі також було окреслено можливості для співпраці на академічному рівні між областями-партнерами Івано-Франківською областю та Опольським воєводством. 
 
Кандидатка політичних наук, доцентка кафедри журналістики факультету філології Наталія Марчук також реалізовувала навчальний компонент в рамках проходження академічної мобільності за програмою ЄС Erasmus+. Викладачка провела лекції для студентів Факультету наук про політику та суспільні комунікації Опольського університету, заняття із медіаграмотності для студентів спеціальностей «Міжнародні відносини» та «Паблік рилейшнз». На них йшлося, зокрема, про протидію пропаганді. Особливу увагу студентів та викладачів Опольського університету привернув процес формування державного механізму російської пропаганди та досвід України боротьбі із ним. 
 
Варто зазначити, що реалізація академічної мобільності за програмою ЄС Erasmus+ відбувається в рамках співпраці Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та  Опольського університету (Республіка Польща).