Перший заступник голови наглядової ради передав університету книги про найвидатніших художників Європи

Сьогодні ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда зустрівся з першим заступником голови наглядової ради університету Ігорем Олійником та отримав для університету комплект з 21 книги, що випущено у Німеччині про найкращих європейських майстрів мистецтва.

«Це унікальна колекція, яка дозволяє сьогодні нам формувати мистецькі знання і смаки для студентів та дослідників європейського мистецтва. Переконаний, що ця серія книг буде цікавою також для студентів факультету іноземних мов, тому що вони зможуть збагатити свої знання завдяки можливості прочитання цих видань, які без сумніву підготовлені найкращими фахівцями того часу. Сьогодні ми ведемо розмову з Ігорем Мирославовичем стосовно формування репозитарію, де будуть зберігатися і підтримуватися публікації різних видань, які могли б дійти до дослідника, який займається різноманітною проблематикою. Починаючи від історії України, закінчуючи подіями, які відбувалися у Європі в різні періоди», – зазначив ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда.

Мистецькі видання створені від епохи Відродження до другої половини 20 століття і присвячені багатьом художникам світу. Кожна книга розповідає про окрему особистість, що дозволяє краще зрозуміти світ того чи іншого митця.

«У цих книгах є величезна цінність та історія, особливо для людей, які займаються мистецтвом. Щоб бути добрим митцем, потрібно знати історії мистецтва. Щоб навчитися чогось, потрібно побачити, що творили другі, тому така можливість зараз є для студентів і її варто отримати», – підкреслив перший заступник голови наглядової ради університету Ігор Олійник.