Інноваційні вектори співпраці університету і біотехнологічного ліцею «Радовель»

Сьогодні відбулася зустріч керівництва Прикарпатського національного університету, а також робочої ініціативної групи викладачів та студентів педагогічного і психологічного факультетів з відомим меценатом, реформатором, співзасновником інноваційного закладу освіти «БРЛ «Радовель» Михайлом Весельським.

Під час розмови ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда наголосив на важливості формування нових освітніх моделей, методик і технологій, які дадуть більший поштовх суспільному розвитку, зокрема, закладам освіти у багатьох теоретичних та прикладних сферах.

Робоча група викладачів університету під керівництвом професорки Інни Червінської презентувала авторські напрацювання та пропозиції щодо побудови нової моделі сучасного закладу освіти, представила концепції, форми, методи та технології становлення і розвитку школи нового формату.

Авторський колектив визначив складові побудови такої громадсько-активної школи, яка б стала осередком соціокультурного розвитку та єднання громади в складних умовах воєнного стану. І добрим прикладом такої діяльності є ліцей. Адже як зазначає М. Весельський, – «БРЛ «Радовель» – це не просто ліцей, а освітнє середовище для дітей, учителів та батьків, де вони навчаються, розвиваються, практикують».

Учасниками робочої групи презентовано авторський колективний проєкт «Щаслива родина». Основним завданням якого є визначення необхідних умов та активних форм освітньої, соціально-педагогічної взаємодії педагогів, представників громади з учнями і батьками школярів.

Підсумовуючи результати зустрічі, перша проректорка Прикарпатського університету, професорка Валентина Якубів, вказала на необхідність визначення подальших форм та напрямів співпраці науковців університету з педагогами та учнями радовельського ліцею.