Презентація результатів І етапу реалізації міжнародного наукового проєкту «Українська культурно-мистецька спадщина у фондах Архіву Українського Вільного Університету: оцифрування і наукове осмислення»

23 жовтня 2023 р. о 14.00 у Центрі інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» Прикарпатського національного університеті імені Василя Стефаника відбудеться презентація результатів І етапу реалізації міжнародного наукового проєкту «Українська культурно-мистецька спадщина у фондах Архіву Українського Вільного Університету: оцифрування і наукове осмислення». Проєкт реалізується в межах Меморандуму про співпрацю між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника (Івано-Франківськ, Україна) та Українським Вільним Університетом (Мюнхен, Німеччина), підписаного в грудні 2022 р. На основі оцифрованих в Мюнхені біля 400 аудіозаписів різної часової протяжності професори Прикарпатського університету Віолетта Дутчак та Мирон Черепанин спрямували свою роботу на їх  каталогізацію, систематизацію, тематичне і жанрове упорядкування, а також наукове осмислення у формі фахових статей і матеріалів конференцій.

За результатами реалізації І етапу проєкту буде представлено історію і специфіку проведення оцифрування музичних записів Архіву УВУ, презентації проєкту в ЗМІ, наукових та публіцистичних виданнях (Дутчак В.) та попередньо сформований анотований каталог музичних звукозаписів за жанровими і тематичними показниками з практичною ілюстрацією унікальних зразків (Черепанин М.).

Серед почесних гостей заходу – ректор Українського Вільного Університету (Мюнхен), професор Марія Пришляк, канцлер Українського Вільного Університету (Мюнхен) Дмитро Шевченко (онлайн). В обговоренні також візьмуть участь директор Навчально-наукового інституту мистецтв, доцент Володимир Федорак, науковці кафедр музичної україністики та народно-інструментального мистецтва, методики музичного виховання та диригування, виконавського мистецтва та ін.

На презентацію запрошуються представники академічної спільноти – викладачі, аспіранти, студенти, а також представники ЗМІ.

Онлайн-підключення за покликанням:

https://pu.webex.com/pu/j.php?MTID=m296d63c38378f2cffa28d645fb8008c6