Акція “Запали свічку пам’яті”: викладачі та студенти факультету туризму вшанували пам`ять жертв Голодомору

22 листопада в Меморіальному сквері Івано-Франківська відбулася акція  «Запали свічку пам’яті». Вже дванадцятий рік поспіль її організатором виступає факультет туризму. Захід приурочили Дню пам’яті жертв голодоморів.

Участь в акції взяли декан факультету туризму, професор Володимир Великочий, викладачі та студенти факультету, представники ЗМІ та небайдужі івано-франківці.

Захід розпочався поминальною ходою учасників від пам’ятника Івану Франку до каплиці в Меморіальному сквері. Тут священники відслужили поминальну панахиду за невинно убієнними, закатованими голодною смертю українцями.

З короткою промовою виступив декан факультету туризму, професор Володимир Великочий. Він відзначив, що в історії ХХ-го століття Голодомор 1932–33 років в Україні посідає особливе місце, оскільки він був не випадковим явищем природного чи соціального походження, а цілеспрямовано застосований тоталітарною владою на винищення українського селянства.

“Ця акція має на меті об’єднати усіх українців у пам’яті про один з найбільших злочинів в історії людства ХХ століття. Потрібно навчати сьогодні молодих людей мудрості, щоб не повторити помилок минулого”, – зазначив Володимир Великочий.

Учасники акції хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв геноциду українського народу.

На завершення заходу всі запалили свічки. Учасники акції переконані, що цей день увійде в серце кожного  тихою молитвою, а вогонь запалених свічок очистить душі та спонукає до людяності і милосердя.