Викладачі університету представили свої напрацювання на міжнародній науковій конференції в м.Краків (Республіка Польща)

Викладачі університету доктор педагогічних наук, професор Олена Будник та кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Близнюк взяли участь міжнародній науковій конференції “Якісна освіта та її педагогічні розвідки” в м. Краків (Республіка Польща). Захід відбувся днями в Ягеллонському університеті та був приурочений 50-річчю з нагоди створення Інституту Педагогіки Ягеллонського університету. Участь у конференції взяли вчені з провідних університетів Польщі, України, Іспанії, Угорщини, Албанії, Чехії, Словаччини та ін.

Метою наукового форуму стало представлення результатів досліджень в освітній сфері, які проводяться в Польщі і закордоном, виявлення нових напрямів науково-педагогічних розвідок задля впровадження інновацій та надання якісних освітніх послуг, формування нової філософії освіти та вдосконалення методів викладання у підготовці фахівців.

Віце-ректор Ягеллонського університету професор Яцек Попель (Jacek Popiel) під час урочистого відкриття  конференції акцентував увагу на наперервності сучасної освіти від дошкільного закладу до університету третього віку. Він зазначив, що педагогічна наука сьогодні виходить далеко за межі цієї галузі на рівень міждисциплінарності, що про засвідчують і результати науково-прикладних досліджень співробітників Інституту Педагогіки.

Професор нашого університету Олена Будник, як член наукового комітету конференції, наголосила на взаємовигідній співпраці з колегами з Інституту Педагогіки одного з найкращих університетів Європи задля примноження славних освітніх традицій, упровадження європейських підходів до підготовки нової ґенерації духовної та інтелектуальної педагогічної еліти.

Професор у своєму виступі, зокрема, зазначила, що викладачі кафедри шкільної педагогіки та академічної дидактики Інституту Педагогіки Ягеллонського університету (завідувач доктор габ. Анна Сайдак-Бурска) упродовж кількох років активно співпрацюють з науковцями Прикарпатського національного університету над написанням спільних публікацій, проектів, беруть участь у спільних семінарах, конференціях у рамках двосторонньої Угоди про співпрацю.

Під час роботи конференції професор Олена Будник також поділилася своїми професійними напрацюваннями щодо використання методик змішаного навчання у закладі вищої освіти, а також представила започатковані дослідження вчених Прикарпатського національного університету у рамках міжнародного проекту програми ЄС Еразмус+ KA2 «Модернізація вищої педагогічної освіти з використання інноваційних інструментів викладання (MoPED)» (№586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP).

Доцент університету Тетяна Близнюк виступила на конференції модератором англомовної секції для іноземних учасників. Під час роботи секції, зокрема, у своєму виступі вона окреслила інноваційні методи і прийоми викладання англійської мови у підготовці майбутніх педагогів в умовах реформування системи освіти в Україні. Доцент нашого університету також взяла активну участь у дискусії з науковцями із інших країн щодо етнічного виховання в умовах глобалізації, раннього вивчення англійської мови, інформатизації освіти та інших актуальних питань науки і практики.

Детальніше за посиланням:

http://www.dobraedukacji.confer.uj.edu.pl/o-konferencji  https://www.uj.edu.pl/wiadomosci/-/journal_content/56_INSTANCE_d82lKZvhit4m/10172/141406281