В університеті відбулися майстер-класи в рамках міжнародного освітнього проекту MoPED

Майстер-класи з інноваційних методів та методик викладання STEAM предметів в освіті в рамках міжнародного освітнього проекту 586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP «MoPED: Модернізація педагогічної вищої освіти з використанням інноваційних інструментів викладання» програми ЄС Еразмус+ КА2 відбулися нещодавно в нашому університеті. Ініціатором проведення заходу виступив відділ управління проектами. Нагадаємо, що Прикарпатський національний університет у 2017 році став переможцем конкурсу і вперше, за все існування програм TEMPUS та ERASMUS+ КА2, виступає  головним бенефіціаром та координатором проекту MoPED.

Під час майстер-класів Естела Даукджієна, менеджер з проектів та онлайн програм Інституту інноваційного навчання Університету Вітовта Великого (Литва), поділилась досвідом використання сучасних інструментів і методів інтернаціоналізації, які можна застосовувати для проведення дистанційного навчання з студентами різних країн через віртуальну мобільність. Усі учасники активно вчилися використовувати технології віртуальної мобільності, працюючи у групах.

Крім того, науковий співробітник кафедри педагогічної освіти Університету Турку (Фінляндія) Коен Веерманс ознайомив з методикою використання ігор та симуляцій в освітньому процесі. Він також зосередив увагу присутніх на доцільності впровадження окремих видів симуляції для вивчення певних предметів, зокрема STEAM предметів у школах. Учасники майстер-класів взяли участь у дискусії щодо питань, пов’язаних із використанням цих інструментів викладання.

Даний досвід є цінним та сприятиме успішній реалізації та модернізації освітніх програм у проектах, де залучені працівники нашого університету та допоможе вчителям шкіл удосконалити та покращити викладання із залученням сучасних інструментів, методик і використанням ІКТ.